Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μεταναστευτικό

Σχεδόν το 50% των μαθητών στη Λευκωσία, στο σύνολο των εκπαιδευτηρίων από το νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, είναι αλλοδαποί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν από τη σχολική εφορεία Λευκωσίας, σε σχέση με τον αριθμό των Κύπριων και αλλοδαπών μαθητών στα σχολεία της πρωτεύουσας.

Η συζήτηση στην Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό για άλλη μία φορά άλλαξε ρότα και περιστραφεί γύρω από την παρουσία μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία στα δημόσια σχολεία της Κύπρου.

«Το δημογραφικό πέρασε πλέον στα χέρια της λαθρομετανάστευσης και στα χέρια της Τουρκίας, με άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια του τόπου», επισήμανε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας.

Οι δημόσιες δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ, αφού πρόσφατα αποφασίστηκε όπως αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού, η συζήτηση θεμάτων μετανάστευσης για τα οποία έχει πλέον αρμοδιότητα η Επιτροπή Εσωτερικών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κομμάτων που συμμετέχουν στην επιτροπή, τονίζοντας ότι κάνουν πλάτες στο ΕΛΑΜ για να συνεχίσει να εργαλοποιεί το μεταναστευτικό.

«Και ακούω συναδέλφους, που εκπροσωπούν τα κόμματα τους, να έρχονται εδώ και να κάνουν δηλώσεις για το μεταναστευτικό. Ωσάν να μην συνέβηκε τίποτε, να μην έχουμε συζητήσει τίποτε, σαν έχει αποφασιστεί τίποτε», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, θα υποβάλει γραπτή διαμαρτυρία στην Πρόεδρο της Βουλής.