Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Δήμος Στροβόλου

«Εμφύλιες» συγκρούσεις εντός του Δήμου φαίνεται να προκάλεσε η απόφαση του Δημάρχου Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους να συγκαλέσει Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το αναπτυξιακό έργο του Δήμου Στροβόλου, τον σχεδιασμό και το πλάνο δράσης με ορίζοντα υλοποίησης το 2030. Πρώτες αντιδράσεις από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχαραλάμπους συγκάλεσε σήμερα (13/11) Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα «Το έργο του Δήμου και ο σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030».

Κατά τη διάσκεψη παρουσιάστηκαν 16 έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε υλοποίηση και 11 έργα που βρίσκονται υπό σχεδιασμό, με ορίζοντα υλοποίησης το 2030, σύμφωνα με την προγραμματική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να ενόχλησε τις δημοτικές ομάδες καθώς ήδη ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ Στροβόλου εξέδωσαν ξεχωριστές ανακοινώσεις που αναφέρουν πως δεν προηγήθηκε ενημέρωση ή συζήτηση περί του θέματος.

Πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν πως επίκεινται τοποθετήσεις και ανακοινώσεις και από άλλες δημοτικές ομάδες του Δήμου Στροβόλου.  

Η τοποθέτηση της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ Στροβόλου

Τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας ΔΗ.ΣΥ Στροβόλου θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι ο  Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους συγκάλεσε σήμερα Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα «Το έργο του Δήμου και ο σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030»

Ως Δημοτική Ομάδα  δηλώνουμε ότι δεν προηγήθηκε οποιαδήποτε ενημέρωση ή και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για όσα ανέφερε ο Δήμαρχος.

Θα αναμένουμε ενημέρωση και θα επανέλθουμε.

Η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας ΔΗΚΟ Στροβόλου

Η Δημοτική Ομάδα ΔΗ.ΚΟ Στροβόλου δηλώνει ότι η σημερινή παρουσίαση του έργου του Δήμου και σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030 - Στρόβολος 2030 αποτελεί προσωπική εξαγγελία του Δημάρχου και όχι απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε οποιαδήποτε προσυνεννόηση με την Ομάδα μας.

Συνεπώς, οι οποίες εξαγγελίες του Δημάρχου δεν μας δεσμεύον ως Δημοτική Ομάδα και θα επανέλθουμε όταν και εφόσον μας παραδοθούν οι εν λόγω εξαγγελίες και τότε θα μπορέσουμε να τοποθετηθούμε επ’ αυτών.

Ένα ακόμα επεισόδιο για το «θρίλερ» της Δημαρχίας Στροβόλου

Οι τριγμοί στον Στρόβολο έχουν βαθύτερα αίτια, καθώς τα κόμματα βρίσκονται στις διεργασίες για τους εκλεκτούς που θα αποτελέσουν τους υποψήφιους για τη Δημαρχία στον Δήμο. Η ονοματολογία δίνει και παίρνει καθώς φαίνεται πως για τον Δήμο Στροβόλου υπάρχει «ενδιαφέρον» και από το Προεδρικό.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επιθυμεί και στον Στρόβολο μια συνεργασία με το ΔΗΚΟ ούτως ώστε να μην επιτρέψει στο ΑΚΕΛ να διεκδικήσει με αξιώσεις τη Δημαρχία.

Παρόλα αυτά εδώ είναι που ξεκινούν τα προβλήματα καθώς ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ δεν φαίνεται να τα βρήκαν ακόμα στο πρόσωπο που θα στηρίξουν από κοινού.

Ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους που φαίνεται ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον ΔΗΣΥ καθώς το 2016 εκλέγηκε ως «αντάρτης» απέναντι από τον υποψήφιο του κόμματος Λάζαρο Σαββίδη.

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως ο κ. Παπαχαραλάμπους ήταν ανάμεσα στα στελέχη του ΔΗΣΥ όπου υποστήριξαν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ενώ στο ΔΗΚΟ, έντονα φαίνεται να προκρίνεται η υποψηφιότητα του νυν δημοτικού συμβούλου Σταύρου Σταυρινίδη, το οποίο είναι ένα όνομα που δεν βλέπει με κακό μάτι ο ΔΗΣΥ. Παρόλα αυτά, το προεδρικό «στρατόπεδο» προκρίνει την υποψηφιότητα και στήριξη του νυν Δημάρχου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.