Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την απόφαση του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Οικολόγων ανακοίνωσε σήμερα ο Γιώργος Περδίκης.   

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν πρόκειται για «επιστροφή» στην πολιτική καριέρα, αλλά  μια μεταβατική περίοδος για το υπόλοιπο της θητείας του κ. Θεοπέμπτου, σε μια προσπάθεια να επανέλθει η συνοχή, η ενότητα, και η ανεξαρτησία της πολιτικής παρουσίας των Οικολόγων στην πολιτική ζωή της χώρας.  

«Δεν με ενδιαφέρει να κάνω πολιτική καριέρα, έχω χορτάσει. Είμαι πλήρης από δημοσιότητα και προβολή» δήλωσε ο κ. Περδίκης συνεχίζοντας πως «είναι γιατί πρέπει να γίνει αυτή η προσπάθεια της συνένωσης, της συμφιλίωσης και της συνοχής στο Κίνημα».  

Ο κ. Περδίκης παραδέχθηκε μια εσωτερική κρίση του κόμματος, όπου επικρατεί μια σύγχυση, μια έλλειψη συνοχής και ενότητας, ενώ «κάθε αντικειμενικός κριτής μπορεί να παραδεχθεί ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».  

«Φεύγει λαβωμένος από αυτή την προσπάθεια, με πολλή στεναχώρια», σχολίασε για την αποχώρηση Θεοπέμπτου ο κ. Περδίκης. «Προσπάθησε κι αυτός αλλά ήταν πολύ δύσκολο». 

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει βρει στήριξη στην υποψηφιότητα του για την προεδρία ο κ. Περδίκης υπογράμμισε ότι αυτό θα διαφανεί στη συνέλευση του κόμματος στις 26 Νοεμβρίου.  

Θέτοντας την υποψηφιότητα του, στόχος είναι να υπάρξει σταθερός έδαφος ώστε το κόμμα να προχωρήσει μπροστά, δήλωσε νωρίτερα ο κ. Περδίκης ενώ όπως είπε, έχει μιλήσει με όσους έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την προεδρία, ζητώντας τους να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους, έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή διαδοχή.  

Παράλληλα ο κ. Περδίκης, ξεκαθάρισε ότι βάσει καταστατικού, όποιος υποψήφιος εκλεγεί, δεν θα προεδρεύσει πέρα του μεταβατικού σταδίου του ενός έτους και δύο μηνών.  

Καταστατική αλλαγή ενδέχεται, η οποία θα προνοεί δύο συμπροέδρους, όπως δήλωσε ο κ. Περδίκης. Η εισήγηση αυτή, που ανέπτυξε σε πολλές περιπτώσεις κ ο κ. Θεοπέμπτου, θα εξεταστεί στις 26 Νοεμβρίου, στο καταστατικό συνέδριο.