Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Υψηλόβαθμό στέλεχος της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις αρχές Νοεμβρίου, προς το τέλος δηλαδή της ερχόμενης εβδομάδας.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών για τον αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις βοηθό γενικός γραμματέας Ζαν Πιερ Λακρουά αρμόδιος για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, που αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις αρχές Νοεμβρίου.

Αναμένεται, να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Ερσίν Τατάρ και στο επίκεντρο θα βρεθεί η προσπάθεια επανέναρξης διαπραγματεύσεων, ο διορισμός απεσταλμένου από το γενικό γραμματέα, ενώ θα ενημερωθεί και για τις εξελίξεις στην Πύλα.  

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως για την επικείμενη επίσκεψη έχει ήδη ενημερωθεί η Λευκωσία, και περισσότερες πληροφορίες για αυτήν αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, οπόταν και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των επαφών του αξιωματούχου των ΗΕ, που, όπως αναμένεται, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνομιλία στο περιθώριο της Συνόδου για την Ειρήνη στο Κάιρο με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και την Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο και με δηλώσεις του έχει καλωσορίσει τη δέσμευση του κ. Γκουτέρες να προχωρήσει με τον διορισμό μιας προσωπικότητας για να διερευνήσει την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών, λέγοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ΓΓ του ΟΗΕ.