Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σκληρά μέτρα κατά του αντισημιτισμού στη χώρα προανήγγειλε σήμερα ο Γερμανός Kαγκελάριος Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, τονίζοντας παράλληλα ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς και ότι η Γερμανία παραμένει σταθερά στο πλευρό του Ισραήλ.

Ο κ. Σολτς έκανε λόγο για την ανάγκη να αποφευχθεί μια διεύρυνση της σύγκρουσης στην περιοχή, σημειώνοντας πως «μια κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική και είναι σημαντικό να αποφευχθεί με όποιο κόστος», προειδοποιώντας εκ νέου τους συμμάχους της Χαμάς να μην εμπλακούν σε μια επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Ειδικότερα κάλεσε το Ιράν να μην αναμειχθεί στον πόλεμο και ζήτησε την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς χωρίς προϋποθέσεις.

Ο Γερμανός Καγκελάριος υπεραμύνθηκε της εξασφάλισης διόδων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι, οι πολίτες στην περιοχή είναι επίσης «θύματα και όμηροι της Χαμάς» και επαναλαμβάνοντας ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Αναφερόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν τον κατηγόρησε για κυνισμό και επιβεβαίωσε την αποστολή επιπλέον όπλων και οικονομικής υποστήριξης στην Ουκρανία.