Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρέσβης Κύπρου Ελλάδα

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρος Αυγουστίδης επέδωσε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του, ο Πρέσβης κ. Αυγουστίδης μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και ανέφερε ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ίδιο να εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ελλάδα, καθήκοντα τα οποία αναλαμβάνει με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ο Πρέσβης κ. Αυγουστίδης συμπλήρωσε ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του θα έχει ως βασικό γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση και την ποιοτική αναβάθμιση των αδελφικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου, προς εξυπηρέτηση των κοινών μας εθνικών συμφερόντων. Μετέφερε, επί της ευκαιρίας, πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης της στην Κύπρο.

Πρέσβης Κύπρου Ελλάδα

Επιπρόσθετα, ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε την κα Σακελλαροπούλου για τις  προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη των συνομιλιών και υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης του στενού συντονισμού Λευκωσίας – Αθήνας, καθώς και της στήριξης της διεθνούς κοινότητας στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αποδεχόμενη τα διαπιστευτήρια, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος και το Κυπριακό πρόβλημα αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση της Προέδρου κας Σακελλαροπούλου με τον Πρέσβη κ. Αυγουστίδη σε ιδιαίτερα φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα, όπου πέραν των διμερών θεμάτων συζητήθηκαν και οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ευχήθηκε στον νέο Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του, στην επιτέλεση του οποίου θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή της.

Πρέσβης Κύπρου Ελλάδα

Με το πέρας της τελετής διαπιστευτηρίων, ο κ. Πρέσβης υποδέχθηκε στην Πρεσβεία την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, ενώ ακολούθησε πραγματοποίηση του μυστηρίου του Αγιασμού ενώπιον όλου του προσωπικού της Πρεσβείας.