Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κώστας Μπακογιάννης

Δήλωση αναγνώρισης της ήττας του στις αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης. Αλλαγή σκυτάλης στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης προκύπτει από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ενώ στα ίδια χέρια παραμένει ο Δήμος Πατρέων.

Σ’ αυτή τόνισε ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικό τον ίδιο, ενώ τόνισε ότι «φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά».

«Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια. Τον ευχαρίστησα για τον πολύ καλό προεκλογικό αγώνα. Τον διαβεβαίωσα ότι η ομάδα μου και εγώ είμαστε στη διάθεσή του για να οργανώσουμε μια σοβαρή μετάβαση.

Ευχαριστώ όλη την ομάδα, τον συνδυασμό, τους συνεργάτες τους εθελοντές. Κάναν έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα. Φεύγω από το Δημαρχείο όπως ήρθα. Με το κεφάλι ψηλά» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αλλαγή σκυτάλης

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα σημειώνεται αλλαγή σκυτάλης στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης προκύπτει από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ενώ στα ίδια χέρια παραμένει ο Δήμος Πατρέων.

Στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο Χάρης Δούκας προηγείται με 55,94% του Κώστα Μπακογιάννη που λαμβάνει το 44,06% των ψήφων, με την ενσωμάτωση πάνω από το 80%.

Στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αγγελούδης έχει μεγάλο προβάδισμα με 67,22% έναντι του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που λαμβάνει ποσοστό 32,78%, με καταμετρημένο το 75% των ψήφων.

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, την Πάτρα, ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 75% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,14%.