Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΞΗ

Την ανάγκη η Ευρώπη να υιοθετήσει, μέσα και από τον ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μια κοινή στρατηγική και να ηγηθεί στην αποκλιμάκωση της κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου.

Μιλώντας στη διάρκεια διαδικτυακής Έκτακτης Συνόδου Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επεσήμανε κάποιες πολύ σημαντικές παραμέτρους, που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να αποτελέσουν τους άξονες αυτής της στρατηγικής.

Όπως, ποια θα είναι τα αποτελέσματα της αντίδρασης του Ισραήλ σε αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε και που αποτελεί επίθεση στην ειρήνη.

Ποιος θα είναι ο ρόλος τρίτων χωρών σε αυτή την κρίση, καθώς και το ποιες άλλες χώρες ενδέχεται να εμπλακούν στην υπό εξέλιξη διένεξη.

Αννιτα συνοδος ΕΛΚ

Υπογράμμισε δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει σταθερή και καθαρή φωνή, απέναντι σε όλες τις διεθνείς κρίσεις, στη βάση των αρχών και αξιών της, και η στάση της να μην χαρακτηρίζεται από δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Είναι πολύ σημαντικό, υπέδειξε η κ. Δημητρίου να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να βγει μπροστά και να ηγηθεί λαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με στόχο την επικράτηση της ειρήνης της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Μετά το πέρας της Συνόδου υιοθετήθηκε κοινή δήλωση καταδίκης απέναντι στο τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς και στήριξης στον λαό του Ισραήλ.