Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαφθορα

Επί συνόλου 27 ερευνών για διαφθορά στον κυπριακό αθλητισμό, οι εννέα έχουν ολοκληρωθεί και οι 18 βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτό ανέφερε ενώπιον της επιτροπής Θεσμών της βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού,  Αντρος Καπαρδής, ενημερώνοντας τους βουλευτές για την δράση της επιτροπής δεοντολογίας. Ωστόσο, καμία πληροφορία δεν δόθηκε που στρέφονται και ποιά αθλήματα αφορούν οι δεκάδες έρευνες της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. 

« Κανένας δεν θέλει να «μολύνει» την οποιαδήποτε υπόθεση και αύριο να επικαλούνται τις συνεδριάσεις της βουλής για να πέφτουν υποθέσεις», σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, Δημήτρης Δημητρίου.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευθύμιος Ευθυμίου εξέφρασε θλίψη, γιατί μεγάλοι δικηγόροι καλούν μάρτυρες να μην καταθέτουν ενώπιον της Επιτροπής. Και ανακοίνωσε πως στη Νομική Υπηρεσία θα αποσταλούν άλλες τρεις υποθέσεις άρνησης κατάθεσης, αναφορικά με την υπόθεση Κούμα.

« Αν στο τέλος της ημέρας, κάποιος θεωρεί ότι θα αποφασίζει κατά το δοκούν, που συμμορφώνεται, με ποιές κλήσεις συμμορφώνεται, που δίνει πληροφορίες ή όχι, παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία είναι ρητή, τότε λυπούμε να παρατηρήσω ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι στη διόγκωση της διαφθοράς στην Κύπρο», τόνισε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Πασιουρτίδης.

Σύμφωνα με την νομοθεσία, η άρνηση κατάθεσης ενώπιον της  Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται μέχρι 6 μήνες φυλάκιση και 10 χιλιάδες ευρώ πρόστιμό ή και τις δύο ποινές μαζί.