Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ορεν ανολικ πρεσβης ισραηλ

Το Ισραήλ δέχθηκε μία τεράστια και απρόσμενη επίθεση από την Χαμάς και βρίσκεται από χθες το πρωί σε κατάσταση πολέμου, δήλωσε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Oren Anolik στα νέα του ΑΝΤ1.

«Οι βάρβαροι μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ και πήραν αθώους αιχμαλώτους, έκαψαν σπίτια, έγιναν εκτελέσεις και αποκεφαλισμοί αμάχων. Οι εικόνες που μεταδίδονται είναι συγκλονιστικές».

Οποιοσδήποτε πολιτισμένος άνθρωπος σίγουρα αισθάνεται το κομμάτι του να σφίγγεται με τις εικόνες που παρακολουθεί δήλωσε ο κ. Anolik.

«Θρηνούμε για 600 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε μια μέρα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι όλων των ηλικιών πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Αυτός ο πόλεμος μας επιβλήθηκε, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και θα συνεχίσουμε. Ο πόλεμος θα κρατήσει, θα είναι σκληρός. Το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να απαντήσει».

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο σημείωσε πως δεν είναι πρόθεση του Ισραήλ να επεκταθεί ο πόλεμος σε άλλα κράτη. Επικεντρωνόμαστε στη Χαμάς και όχι στον λαό της Γάζας. Ο εχθρός μας είναι η Χαμάς.

«Όποιος επιδιώξει να εμπλέξει άλλο κράτος ή να εμπλακεί σε αυτό τον πόλεμο θα δει τι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς δεν θα συμβάλουμε σε αυτή τη κατεύθυνση. Αυτή η μάχη είναι μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς».

Το πρώτο που ενδιαφέρει τις αρχές του Ισραήλ, σημείωσε ο κ. Anolik είναι να πάρουν εκτός της Γάζας του Ισραηλινούς πολίτες. Δήλωσε πως είναι νωρίς να συζητήσουμε για διαμεσολαβητές προς τον τερματισμό του πολέμου, τονίζοντας πως οι πολίτες δεν Γάζας δεν είναι ο εχθρός του Ισραήλ αλλά η Χαμάς.

«Μια χαραμάδα ελπίδας σε αυτό το σκοτάδι είναι η υποστήριξη και τα μηνύματα που παίρνουμε από τον λαό της Κύπρου. Οι Κύπριοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στο Ισραήλ και εκτιμούμε πολύ την στήριξη και τα μηνύματα».