Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πόι

Στη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και ιδιαίτερα στα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η Τουρκία στην Κύπρο, αναφέρθηκε ο  Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε συνάντηση που είχε στη διάρκεια γεύματος με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, στο πλαίσιο της πρώτης επίσκεψής του στην Κύπρο. 

Ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ ενημέρωσε το Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και ιδιαίτερα για τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η Τουρκία στην Κύπρο. Σημείωσε τον κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης ο οποίος μπορεί να αποτραπεί μόνο με την άμεση επανέναρξη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντάνα.

Υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στον αγώνα για τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης, για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου με λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, και τόνισε τη συνεπή στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διεθνή και επίκαιρα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες του ΑΚΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.