Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ερσίν Τατάρ

Δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια απάντηση μέχρι στιγμής από τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ προς τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχέση με το θέμα του διορισμού απεσταλμένου του για το Κυπριακό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο κ. Τατάρ, είχε συναντηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου με τον κ. Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη και του ανέφερε πως θα επανερχόταν για την απάντηση του στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου εντός των επομένων ημερών, αφού διαβουλευόταν με την Τουρκία, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει δώσει την απάντησή του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρξαν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, δεν έφερε ένσταση για τον διορισμό απεσταλμένου των ΗΕ κατά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού επίσης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. 

Η Λευκωσία εδώ και καιρό επαναλαμβάνει τη βούληση και την ετοιμότητά της για διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν σε μια προσπάθεια για προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε την Κυριακή στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας πως αναμένει ότι η εκφρασθείσα ετοιμότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για διορισμό απεσταλμένου που θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, θα γίνει πράξη, με την αποδοχή της πρότασης και από μέρους της τουρκικής πλευράς.