Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΝΝΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

Απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στις πληροφορίες για αντικατάσταση του αρχηγού της Αστυνομίας η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Θησέα Ιωάννου. Υπέδειξε δε στους δημοσιογράφους να κάνουν την σχετική ερώτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το ant1live από το Σάββατο δεν αποκλείεται πολύ σύντομα, ίσως και σήμερα-αύριο σύμφωνα με τη φημολογία, ο Πρόεδρος να ανακοινώσει τον διορισμό του νέου αρχηγού της Αστυνομίας. Σύμφωνα με άλλες αναφορές ενδέχεται ακόμα και να μην γίνει αντικατάσταση του αρχηγού. 


Η Υπουργός Δικαιοσύνης ρωτήθηκε μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη για έναρξη της εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας 2-8 Οκτωβρίου 2023 σχετικά με όσα ακούγονται για αντικατάσταση του αρχηγού της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Απάντησε ότι ο διορισμός του αρχηγού γίνεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού πρόκειται για πολιτικό διορισμό και ότι οι αρμοδιότητες του αρχηγού «είναι πολύ συγκεκριμένες, πολύ ξεχωριστές από τις αρμοδιότητες του Υπουργείου. Άρα η ερώτηση που κάνετε αυτή τη στιγμή αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε η Υπουργός.

Όπως είχε γράψει το ant1live το Σάββατο, πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως εκτός από τον γνωστό νομικό που προσεγγίστηκε για την ηγεσία της Δύναμης  και είχαμε αναφερθεί την προηγούμενη Δευτέρα  τα προηγούμενα 24ώρα  ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης φαίνεται να είχε επικοινωνία και με γνωστή νομικό από τη Νομική Υπηρεσία. Φαίνεται και από τις δύο πλευρές να υπήρξαν ευχαριστίες προς τον πρόεδρο αλλά και αρνητικές απαντήσεις.

Τις τελευταίες ώρες έντονα ακούγεται το όνομα  νομικού  με ανάμειξη στην πολιτική.

Στο κάδρο συνεχίζουν να βρίσκονται δύο πρόσωπα. Το ένα να προέρχεται από το αρχηγείο της αστυνομίας και το δεύτερο από νευραλγική υπηρεσία της δημοκρατίας.