Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Τουρκία F-16

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε η Τουρκία εναντίον Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, ώρες μετά την έκρηξη αυτοκτονίας στο υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Κυριακής, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε αεροπορικές επιδρομές σε στόχους μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) της χώρας στο βόρειο Ιράκ μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το πρωί στο κέντρο της Άγκυρας. Από τις επιδρομές καταστράφηκαν 20 στόχοι:

«Έγιναν αεροπορικές επιδρομές σε τρομοκρατικούς στόχους στις περιοχές Metina, Hakurk, Qandil και Gara στο βόρειο Ιράκ. Συνολικά 20 τρομοκρατικοί στόχοι καταστράφηκαν και μεγάλος αριθμός τρομοκρατών εξουδετερώθηκε», ανέφερε η δήλωση.

 «Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν από το τέλος που τους περιμένει! Τους πυροβολήσαμε ξαφνικά στα λημέρια τους μια νύχτα και θα συνεχίσουμε να τους πυροβολούμε. Αυτός ο αγώνας δεν θα τελειώσει μέχρι να μην υπάρχει ούτε ένας τρομοκράτης!», αναφέρει το ΥΠΑΜ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, υπήρξε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης κοντά στο κτήριο του υπουργείου στο κέντρο της Άγκυρας, όπου ένας τρομοκράτης ανατινάχθηκε και άλλος ένας εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης ότι οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους κατά της χώρας.