Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νικος χρισ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφτασε σήμερα νωρίς το απόγευμα στον χώρο διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής της MED9, στη Βαλέτα, της Μάλτας, όπου μαζί με τους ηγέτες των εννέα μεσογειακών χωρών συζητούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά την άφιξη του στην Πλατεία Castille, στη Βαλέτα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έτυχε υποδοχής από τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Ρόμπερτ Αμπέλα.

Ακολούθως παρακάθισε μαζί με τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων της Μάλτας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και με τον Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ισπανίας, που εκπροσωπεί τον Ισπανό Πρωθυπουργό, σε συνομιλίες.

Στις διεργασίες συμμετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Ανάμεσα στα θέματα που συζητούνται είναι η Διεύρυνση της ΕΕ, η πολιτική Νότιας Γειτονίας και θέματα που άπτονται της ατζέντας των επόμενων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων του Οκτωβρίου.

Μετά τις διαβουλεύσεις, οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της MED9 θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, και στη συνέχεια θα μεταβούν στην πόλη Μεντίνα, όπου θα παρακαθίσουν σε δείπνο εργασίας.