Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τον δημοσιογράφο Γιάννη Αντωνίου διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη θέση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπρόσωπο, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Προεδρία.

Το βιογραφικό του σημείωμα 

O Γιάννης Αντωνίου γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1969 και είναι απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου Β Λεμεσού

Μετά τη στρατιωτική του θητεία φοίτησε στην Ακαδημία Πολιτικών Επιστημών στη Σόφια. Συνέχισε τις σπουδές του σε σχολή δημοσιογραφίας στη Λευκωσία, ενώ παράλληλα απασχολείτο ως δόκιμος δημοσιογράφος στην εφημερίδα Χαραυγή. 

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ρεπόρτερ και επιμελητής ύλης στον Φιλελεύθερο, μέχρι το 2008 όταν ανέλαβε καθήκοντα αρχισυντάκτη στην εφημερίδα Καθημερινή Κύπρου. 

Για σύντομο χρονικό διάστημα ήταν εκ των αρχισυντακτών του τηλεοπτικού σταθμού Mega και επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας της IMH που δημιούργησε την ενημερωτική πύλη Reporter. 

Από το 2016 διευθύνει την εταιρεία Άλφα Δημιουργική, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας και των εκδόσεων. Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος συνεργάτης και αρθρογράφος στον Φιλελεύθερο, ενώ είχε συνεργασία και με την MC Digital Media. 

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2023 υπηρέτησε ως μέλος του ΔΣ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ υπήρξε μέλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Eίναι νυμφευμένος και έχει ένα παιδί.