Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γε

Κατά πλειοψηφία τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ενέκριναν την Τρίτη τα κονδύλια που ζήτησε το προεδρικό να αποδεσμευθούν για την πληρωμή μισθών, ενώ ομόφωνα η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα που αφορούσε τις υπερωρίες υπαλλήλου που βρίσκεται αποσπασμένη στην Προεδρία.

Το προεδρικό ζητούσε την αποδέσμευση συνολικών πιστώσεων ύψους 237.302 ευρώ εκ των οποίων 226.302 ευρώ αφορούσε «Αντιμισθία» και 11.000 ευρώ «Αγορά Υπηρεσιών».

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης είπε ότι «15 μέρες μετά την πρώτη συνεδρία όταν ξεκίνησε να αποκαλύπτεται το απίστευτο φιάσκο/σκάνδαλο με τις υπερωρίες της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, από τότε που έγινε προσπάθεια το θέμα να κλείσει άρον – άρον στην Επιτροπή με την έγκριση των αντίστοιχων κονδυλίων σήμερα υπήρξε κατάληξη με την τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων».

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε όλη την διαδρομή είναι η επιμονή του ΑΚΕΛ που δεν έκλεισε άρον – άρον το θέμα, που οδήγησε στην απόσυρση του αιτήματος από το Προεδρικό, που αποκαλύφθηκε το γεγονός ότι οι υπερωρίες ήδη πληρώνονταν και που αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ακόμη ότι «σήμερα η πλειοψηφία της Επιτροπής αποφάσισε να εγκρίνει τα κονδύλια του Προεδρικού χωρίς το κονδύλι που αφορά την αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο αλλά και χωρίς το κονδύλι που αφορά στην υπερωριακή απασχόληση της Βοηθού της Πρώτης Κυρίας η οποία είναι επίσης με απόσπαση στο Προεδρικό».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ εξέφρασε διαφωνία με αυτή την θέση, λέγοντας ότι η Επιτροπή Οικονομικών είχε ένα μέτρο πίεσης για το Προεδρικό και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επίσημη τοποθέτηση του τεραστίου φιάσκου/σκανδάλου» και «καμία ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

«Δεν μπορεί μπροστά σε αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα η Επιτροπή Οικονομικών να αφαιρεί τον μοχλό πίεσης που έχει για να ασκήσει πίεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε και εξέφρασε απογοήτευση για την στάση των συγκυβερνώντων κομμάτων αλλά και για την στάση του ΔΗΣΥ ο οποίος προφανώς έκανε πλάτες, όπως είπε, «στο συγκεκριμένο θέμα στον Πρόεδρο και στο Προεδρικό».

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να επιμένει ώστε να ριχτεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση και για να αποδοθεί δικαιοσύνη με την ανάληψη της τεράστιας πολιτικής ευθύνης που υπάρχει όχι μόνο στην κ. (Κυβερνητική Εκπρόσωπο Δόξα) Κωμοδρόμου, η οποία προφανώς δεν αποφάσισε από μόνη της να παίρνει υπερωρίες, αλλά και σε όσους ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν αυτό το σκάνδαλο».