Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγφ

Με την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, που βρέθηκε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται μπροστά σε δύσκολα ζητήματα και αποφάσεις.

Τα ανοιχτά μέτωπα που βρίσκει ο Πρόεδρος μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ  είναι πολλά και διαφόρων μορφών.

Κυριότερο είναι αυτό της ακρίβειας που «στραγγίζει» τα πορτοφόλια των πολιτών. Ο ΠτΔ και η Κυβέρνηση πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να αμβλύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν.

Το συγκεκριμένο ζήτημα εδρεύει σε ένα μεγάλο φάσμα, καθώς είναι το θέμα της ακρίβειας με τα καταναλωτικά αγαθά αλλά και θέματα που εκκρεμούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως αυτό των εκποιήσεων.

Ένα άλλο θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα κατά το ταξίδι του Προέδρου Χριστοδουλίδη, είναι αυτό της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου και των υπερωριών της.

Ανοικτό ακόμα παραμένει το θέμα με τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει ενώπιον του την έκθεση διαχείρισης από πλευράς της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δέχεται και τις πιέσεις από τα κόμματα τις συγκυβέρνησης που ζητούν μέτρα και πράξει που θα αλλάξουν το αρνητικό αίσθημα στην κοινωνία και θα μετατρέψουν την εικόνα της Κυβέρνησης προς το καλύτερο.

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για αύριο ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί άμεσα, μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, στην προγραμματισμένη για αύριο στις 17.30 συνεδρία, θα ενημερώσει του αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με τις επαφές του με τον ΓΓ των ΗΕ αλλά και για τις εξελίξεις από τις διμερείς επαφές που είχε.