Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγ

Συνάντηση με την Αναπληρώτρια ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, είχε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, ο οποίος έφθασε την Τρίτη στην αμερικανική μεγαλούπολη, όπου βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο για τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και για επαφές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, ενόψει και του τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη - ΓΓ ΟΗΕ, την Παρασκευή, η κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τις εν εξελίξει προσπάθειες και διεργασίες για αναζωογόνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από πλευράς των ΗΕ επαναβεβαιώθηκε, κατά τη συνάντηση, η δέσμευσή τους να συνεχίσουν την προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης μιας θετικής προοπτικής.

Από κυπριακής πλευράς επανηλήφθηκε στην κ. Ντικάρλο η ετοιμότητα για συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, υπό την αιγίδα του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και για διορισμό απεσταλμένου των ΗΕ ως επόμενο βήμα στην προσπάθεια για προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.