Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φε

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν τον οποίο καλοσώρισε στο κοσμοδρόιμιο Vostochny στην πόλη Αμούρ το πρωί της Τετάρτης (ώρα Κύπρου).

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να υποδέχεται τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας ενώ γύρω τους βρίσκονται μέλη ασφαλείας και φωτογράφοι.

Δείτε το βίντεο:

«Χαίρομαι που σε βλέπω. Αυτό είναι το νέο μας κοσμοδρόμιο» ακούστηκε να λέει ο Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν με τη χειραψία τους, όπως σημειώνει ο Guardian, να διαρκεί για 40 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass ο Κιμ Γιονγκ Ουν ευχαρίστησε τον Πούτιν για την πρόσκληση «παρά τον φόρτο εργασίας του».

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησης και αν στην ατζέντα θα είναι και η προμήθεια όπλων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε, σύμφωνα με το Interfax, ότι «οι χώρες μας συνεργάζονται σε ευαίσθητους τομείς που δεν μπορούν να συζητηθούν δημόσια»

Για το ίδιο θέμα ο Πούτιν αρκέστηκε να απαντήσει ότι «θα συζητήσουμε για όλα τα θέματα. Υπάρχει χρόνος».

Σε δεύτερη ερώτηση για το αν η Μόσχα θα βοηθήσει την Πιονγιανγκ στην κατασκευή δορυφόρων ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε «γι' αυτό ήρθαμε στο κοσμοδρόμιο. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την πυραυλική τεχνολογία και προσπαθούν να αναπτυχθούν στον διαστημικό τομέα».

Οι ηγέτες Ρωσίας και Βόρειας Κορέας θα ξεναγηθούν στο κοσμοδρόμιο που θεωρείται το πιο σύγχρονο σημείο εκτόξευσης ρωσικών πυραύλων και στη συνέχεια θα έχουν συνομιλίες, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.