Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιθυ

Οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Πύλας, είναι ξεκάθαρο ότι εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του κατοχικού καθεστώτος για έλεγχο της νεκρής ζώνης, η οποία υπενθυμίζουμε παραχωρήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο τουρκικός σχεδιασμός άρχισε να εξυφαίνεται από την προέλαση στην περιοχή των Στροβιλιών, έπειτα με τις προκλήσεις σε βάρος ελληνοκύπριων γεωργών στη Δένεια, ακολούθησε η ανακατασκευή του γηπέδου της Τσετίν Καγιά στην ουδέτερη ζώνη του Λήδρα Πάλας, με τελευταίο «κρούσμα» στην Πύλα. Όλα υποβοηθούμενα, από τη διαχρονική αδυναμία της δικής μας πλευράς για να αντιπαραβάλει ουσιαστική αντίδραση (και δεν εννοούμε στρατιωτική), αλλά κυρίως υπό την ανοχή και την απάθεια των Ηνωμένων Εθνών, που στο ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου συνηθίζουν να επισείουν την προσοχή και στις δυο πλευρές, να συνιστούν ψυχραιμία και να προτείνουν αποφυγή ενεργειών που οξύνουν το κλίμα, εξισώνοντας έτσι θύτη και θύμα. Αποτέλεσμα τα χθεσινά γεγονότα στη Πύλα, όπου η κατοχική πλευρά πλήρως αποθρασυσμένη έκανε αυτά που έκανε βάζοντας αυτή την φορά στο στόχαστρο και κυανόκρανους.  

Αλήθεια τι έχει να πει τώρα ο λαλίστατος κατά τα άλλα εκπρόσωπος των ΗΕ, ο οποίος με ευκολία χαρακτήριζε ως fake news ρεπορτάζ του περασμένου Αυγούστου για τις επιχειρήσεις της ψευδοαστυνομίας στην Πύλα φυσικά με την ανοχή της UNFICYP;

Τι έχει να πει ο υπεράνω Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος όχι μόνο έκανε τα στραβά μάτια και δικαιολογούσε τις ενέργειες του κατοχικού στρατού στο γήπεδο της Τσετίν Καγια στη νεκρή Ζώνη του Λήδρα Πάλας,  αλλά επιπρόσθετα απαιτούσε επιδεικτικά τη δική μας πλευρά κωφεύοντας στο κάλεσμα του τότε υπεξ για κατ’ ιδίαν συνάντηση;

ΥΓ Φυσικά και εμείς δεν είμαστε καλύτεροι, όταν δείχνουμε ότι εκλιπαρούμε την άλλη πλευρά. Και ποιος νοήμων δεν διαισθάνεται, πως όταν κάποια στιγμή η τουρκική πλευρά επιστρέψει στις συνομιλίες παρουσιάζοντας αυτή την εξέλιξη ως υποχώρηση, η δική μας πλευρά δεν θα υποχρεωθεί σε νέες παραχωρήσεις; Θα αντιπαραβάλει κάποιος «Καλά τι προτείνετε, δεν πρέπει να επιδιώκουμε να επιστρέψουμε στις συνομιλίες;». Ασφαλώς πρέπει να επιστρέψουμε και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Αλλά διατηρώντας την αξιοπρέπεια μας και όχι γονυπετής.