Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέστησε σαφές ότι απαιτεί συνεργασία για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και των προκλήσεων στο τομέα της Υγείας, θέμα που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του ίδιου. 

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι φαινόμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν θα γίνουν ανεκτά, συζητήθηκαν ενδελεχώς και σε βάθος συγκεκριμένοι στόχοι που έχουν τεθεί ύστερα και από τις συναντήσεις με τον ΟΚΥπΥ και τον ΟΑΥ, που αφορούν μεταξύ άλλων την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υγείας, την ενίσχυση εσωτερικού ελέγχου, την ταχύτερη ετοιμασία απαραίτητων νομοσχεδίων για περαιτέρω βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του ΓεΣΥ.

Ακόμη τέθηκαν χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και ορίστηκε εκ νέου συνάντηση για να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί, προτού μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη στα μέσα Σεπτεμβρίου για τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ.

Οι μεγάλες προκλήσεις της Υγείας και οι απαιτήσεις της κοινωνίας επιβάλλουν εντατική δουλειά και συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους, δέσμευση που τόσο η Υπουργός Υγείας όσο και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου επανέλαβαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρουν οι πληροφορίες.