Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Γιωργάλλας

Όλες οι προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη επικεντρώνονται στο να αρθεί το παρατεταμένο αδιέξοδο και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση των συνομιλιών με ειλικρινή διάθεση και μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.

Μιλώντας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, στο Πολέμι της Πάφου, κατά το μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε πως επιδιώκουμε να καταλήξουμε επιτέλους σε μια έντιμη, αμοιβαιώς αποδεκτή  και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος.

«Θα συνεχίσουν με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και τόλμη τον αγώνα επίτευξης του υπέρτατου εθνικού μας  στόχου, την άρση της κατοχής και την απόσυρση του τουρκικού στρατού που ανοίξει τον δρόμο για την ελευθέρωση της πατρίδας μας» είπε.

Έκανε λόγο για λύση, η οποία θα άρει την κατοχή και την διαίρεση της Κύπρου, θα καταργεί τις αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων χωρών και θα επιτρέπει στον λαό να διαβιώνει σε συνθήκες ασφάλειας, προόδου και ευημερίας υπό καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας.

Είμαστε, συμπλήρωσε, «αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε όσα κινδυνεύουν» και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων της κοινότητας.

υπαμ