Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κίεβο

Εκρήξεις συντάραξαν το Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να καταρρίψουν ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, τον Βιτάλι Κλίτσκο, και αξιωματικούς του ουκρανικού στρατού.

Ο κ. Κλίτσκο ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι κατά τις πρώτες πληροφορίες κατέπεσαν συντρίμμια UAVs στην κεντρική συνοικία Σολομιάνσκι και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσαν επιτόπου.

Αργότερα διευκρίνισε πως δεν έχουν αναφερθεί θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές.

«Μετά την εχθρική επίθεση στην πρωτεύουσα και την πτώση συντριμμιών drones, ακίνητο στο οποίο δεν βρίσκονται κατοικίες υπέστη ζημιά στη συνοικία Σολομιάνσκι. Δέντρο πήρε φωτιά στη συνοικία Σβιατοσίνσκι. Δεν υπάρχουν ούτε νεκροί, ούτε τραυματίες στην πρωτεύουσα», συνόψισε.

Η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε από την πλευρά της πως συντρίμμια κατέπεσαν σε παιδική χαρά και προκάλεσαν πυρκαγιά στη συνοικία Γολοσίβκσι, χωρίς να αναφερθούν ούτε εκεί θύματα.

Επιδρομή με UAVs αναφέρθηκε επίσης στον νότο, στην περιφέρεια της Οδησσού, όπου βρίσκονται ουκρανικά λιμάνια στρατηγικής σημασίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκησή της, που δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη.

Χθες Τρίτη, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως αποκρούστηκε κύμα επιθέσεων με εναέρια και θαλάσσια drones. Ουρανοξύστης σε τομέα της Μόσχας που αποτελεί χρηματοοικονομικό κέντρο χτυπήθηκε για δεύτερη φορά σε λίγα 24ωρα.

Η Ρωσία διεμήνυσε τη Δευτέρα πως θα κλιμακώσει τα πλήγματά της εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών, σε αντίποινα για τις επιθέσεις drones στο έδαφός της, που προσάπτει στο Κίεβο και χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές» ενέργειες.

Επίθεση με drone και στην Οδησσό

Επίθεση ρωσικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών-καμικάζι σε λιμενικές υποδομές προκάλεσαν ζημιές ενώ αναφέρθηκαν επίσης πυρκαγιές στην περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Κίπερ.

«Λόγω της επίθεσης εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις του λιμανιού και βιομηχανικές υποδομές της περιφέρειας», ανέφερε ο κ. Κίπερ μέσω Telegram, διευκρινίζοντας πως δεν έχουν αναφερθεί θύματα, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο.