Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημοκρατικος συναγερμος

Πρέπει να είμαστε σοβαροί απέναντι στα δημοσιονομικά μας, είπες ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου απαντώντας στον ΔΗΣΥ για επαναφορά επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας και σοβαρότητας απαντά ο Δημοκρατικός Συναγερμός μέσω του Εκπροσώπου Τύπου Ονούφριου Κουλά.

Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι, παρόλο που αυτό είναι θέμα που αφορά το Υπουργείο Οικονομικών διότι αφορά τα δημοσιονομικά, έχει συζητηθεί εκτενώς και με το Υπουργείο και σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου και η απόφαση που πάρθηκε δεν  ήταν εύκολη.

«Πιστεύω ότι είναι ορθή, σαν κατεύθυνση σε αυτό το στάδιο γιατί πρέπει να είμαστε και σοβαροί απέναντι στα δημοσιονομικά μας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η οριζόντια επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος επιβαρύνει σημαντικά το ταμείο του κράτους οπότε πηγαίνουν πιο στοχευμένα, στις ευάλωτες ομάδες, ενώ πιθανόν να περιληφθούν και άλλες ομάδες, οι οποίες υποφέρουν από την ακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό θα είναι θέμα ανακοίνωσης τις επόμενες ημέρες.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα σοβαρότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας, λέει ο ΔΗΣΥ

Ο κ. Κουλά, απαντώντας στον Υπουργό Ενέργειας σημειώνει ότι εάν δεν ήταν ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ με τα συγκυβερνώντα κόμματα θα έπλητταν ανεπανόρθωτα την Κύπρο. Συμπληρώνοντας πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός έστησε ανάχωμα στον λαϊκισμό και στις κακές πρακτικές του παρελθόντος.

«Μαθήματα για τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη σταθερότητα της χώρας επίσης δεν μπορούμε να ανεχτούμε από κανέναν. Ιδίως από μια κυβέρνηση, η οποία με τις πρώτες της αποφάσεις διόγκωσε δια παντός τις ανελαστικές δαπάνες του κράτους (π.χ. σχεδόν 2.000 προσλήψεις), όπως ακριβώς υπεδείχθη από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο».