Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιωργαλλας δενδιας

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

γιωργαλλας δενδιας 2

Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση ασφάλειας στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας, την εμβάθυνση των τριμερών και πολυμερών περιφερειακών αμυντικών συνεργασιών, καθώς επίσης και τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας σε νέα αναδυόμενα ζητήματα όπως η κυβερνοάμυνα και η κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με τη συνεργασία των δυο χωρών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και την εκμετάλλευση διαφόρων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών στον τομέα της Άμυνας.

Στην ομιλία του ο κ. Γιωργάλλας αναφέρθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Διακυβερνητικής Συνεργασίας το οποίο θα βοηθήσει στην περαιτέρω τη συνεργασία των δύο χωρών, ενισχύοντας τις δομές διαβούλευσης και τον συντονισμό ενεργειών στην αντιμετώπιση κάθε κοινής πρόκλησης και απειλής, όπως δήλωσε.

Στην δική του τοποθέτηση ο κ. Δένδιας επανέλαβε πως «για εμάς η Κύπρος δεν κείται μακράν». Δηλώνοντας ξανά, πως η Ελλάδα θα είναι αρωγός της Κύπρου στην προσπάθεια αποφυγής τετελεσμένων και θα συνεχίσουν πάντα την αμέριστη συμπαράσταση για επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

 

γιωργαλλας δενδιας 3