Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ερ

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, την πρώτη τηλεοπτική μετά την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη αναλύει τα φιλόδοξα σχέδιά της για κοινωνική στήριξη, μέσα από τους κοινωφελείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει ως Πρώτη Κυρία. Παρουσιάζει, παράλλήλα, τους σχεδιασμούς για το προεδρικό μέγαρο και την προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, τα δύο ιστορικά κτήρια της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τα οποία θέλει να ανοίξει για το κοινό. Απαντά πώς βιώνει την πίεση που δέχεται, αλλά και στη φημολογία ότι βρίσκεται πίσω από διορισμούς και προσλήψεις, ενώ ερωτάται και πώς η ίδια βαθμολογεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του συζύγου της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αποφασιστική στον λόγο, με ενθουσιασμό για τα φιλόδοξα σχέδια που έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε τροχιά υλοποίησης ως πρώτη κυρία, αλλά και αφοπλιστικά ειλικρινής όταν εξομολογείται πως «οι πρώτες κυρίες δεν περνούν πάντα όμορφα», η Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη ξεδιπλώνει, στην αποκλειστική συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, πώς βιώνει τους δικούς της πρώτους μήνες δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κυρίαρχη θέση στις προτεραιότητες της, η διεύρυνση του έργου του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, για φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν. Τον Φορέα είχε ιδρύσει η Άντρη Αναστασιάδη, στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2013, και σχεδιάζει τη διεύρυνση των κριτηρίων, ώστε να καλύπτει και φοιτητές από μονογονεϊκές ή και πολύτεκνες οικογένειες, και όχι μόνο τις ευάλωτες οικογένειες των χαμηλά εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας. Ακολουθούν τα σχέδιά της για προβολή του σημαντικού έργου που επιτελεί το Ίδρυμα του Ραδιομαραθωνίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

Συνειδητά έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα τα δικά της επαγγελματικά σχέδια και την καριέρα της ως διπλωμάτης, και ανέλαβε τον ρόλο της ως Πρώτη Κυρία θέτοντας κοινωνικούς στόχους, παράλληλα με το πρόγραμμα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε προεκλογικά και επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή. Όπου εντοπίζει κενά ή προβλήματα, δηλώνει ότι θέλει να λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ της κοινωνίας και της κυβέρνησης, για να δίνονται λύσεις προς όφελος των πολιτών.

Με την ίδια ειλικρίνεια αναγνωρίζει ότι δεν είναι απλό να στέκεται δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά ανέλαβε, όπως λέει, μία αποστολή και θέλει να αφήσει το στίγμα της όταν θα ολοκληρωθεί η θητεία του συζύγου της, χωρίς να ξεχνά το τοξικό κλίμα που επικράτησε προεκλογικά ή την κριτική και τη φημολογία με επίκεντρο την ίδια που συνεχίζονται και  μετεκλογικά. 

Ολόκληρη η συνέντευξη θα προβληθεί αύριο στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι».