Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευρωπαικη αρχη τραπεζων

Στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Κωνσταντίνου Ηροδότου θα βρίσκεται αρχές της ερχόμενης βδομάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority - ΕΒΑ), Χοσέ Μανουέλ Κάμπα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο κ. Κάμπα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ακολούθως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ θα συμμετάσχει σε ενημερωτική συζήτηση που διοργανώνει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στην οποία θα παρευρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη εποπτευόμενων ιδρυμάτων και εκπρόσωποι του πολιτειακού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η ΕΒΑ είναι μια από τις τρεις ανεξάρτητες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον χρηματοοικονομικό τομέα και ο ρόλος της είναι να εξασφαλίζει αποτελεσματική και συνεπή προληπτική ρύθμιση και εποπτεία σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. Οι γενικοί της στόχοι είναι η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού τομέα.

O πρόεδρος της ΕΒΑ, Χοσέ Μανουέλ Κάμπα ο οποίος μεταξύ άλλων υπηρέτησε ως Υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας, βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΒΑ από τον Μάιο του 2019.