Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρδ

Στόχος είναι να έχουμε ένας διαφανές σύστημα που να είναι τεχνολογικά ανεπτυγμένο, ούτως ώστε να μειώσουμε το ενδεχόμενο κάποιος να υπεκφεύγει του ελέγχου για το πόθεν έσχες, δήλωσε στο Μέρα Μεσημέρι ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου.

Μιλώντας για το πόθεν έσχες είπε ότι δεν πρέπει να ελέγχονται μόνο οι μετοχές των πολιτικά και δημόσια εκτεθειμένων προσώπων αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η οικονομική κατάσταση των εταιρειών, σημείωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Όσον αφορά την ένταξη του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στην λίστα των ελεγχόμενων προσώπων, ο κ. Δημητρίου είπε πως θα ζητήσει συνάντηση σχετικά με το ζήτημα. Η βούληση της Επιτροπής τόνισε, είναι να ενταχθούν οι δύο θεσμοί  στα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Όπως ανέφερε, την ερχόμενη βδομάδα, η Επιτροπή Θεσμών θα δει το ζήτημα των υψηλόβαθμων και υψηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων που δεν καταθέτουν πόθεν έσχες. Οι δημόσιοι υπαλλήλοι, σημείωσε ο Δημήτρης Δημητρίου, που έχουν εξουσία και επιρροή, εκτός των Γενικών Διευθυντών, είναι οι διευθυντές των τμημάτων.

Το θέμα του πόθεν έσχες, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, εκτιμάται ότι θα κλείσει το φθινόπωρο.