Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τοπικη αυτοδιοικηση

Στις αρχές Ιουλίου στοχεύει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στη ρύθμιση των λεπτομερειών που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.). Τα μέλη της Επιτροπής συνέχισαν σήμερα τη συζήτηση σε κλειστή συνεδρίαση, κατά την οποία όρισαν ότι η ψήφιση των τελευταίων ρυθμίσεων δε θα πρέπει να είναι αργότερα από την 6η Ιουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν την εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών και την αντιμισθία των αντιδημάρχων, καθώς και την εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών και την ημερομηνία έναρξης της ισχύος των διατάξεων που αφορούν στη σύσταση συμπλεγμάτων παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης και την εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρων των υπό αναφορά οργανισμών και την άσκηση αρμοδιότητας όσον αφορά τη λειτουργία αποχετευτικού συστήματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, ανέφερε ως σημαντικό το γεγονός ότι έχει οριστεί η 6η Ιουλίου ως η αργότερη δυνατή ημερομηνία για την ψήφιση των ρυθμίσεων. «Ο χρόνος περνά και θα πρέπει λάθη, παραλείψεις, κενά που υπήρξαν κατά τη διαδικασία ψήφισης της νομοθεσίας να τα συμπληρώσουμε για να μπορέσει να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία με τις εκλογές του χρόνου τον Μάιο», είπε. Εξήγησε ότι η συζήτηση εστίασε σε λειτουργικά θέματα, ώστε να αποφευχθούν στη συνέχεια προβλήματα με την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Επίσης, η Επιτροπή συζήτησε σήμερα και την τροποποίηση του νόμου με στόχο τον εκσυγχρονισμό της εκλογικής νομοθεσίας που αφορά στη διενέργεια ευρωεκλογών. Κατά τη συνεδρίαση, οι βουλευτές συζήτησαν μεταξύ άλλων, τον έλεγχο των στοιχείων που αφορούν πολίτες της Ένωσης, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ή έχουν υποβάλει υποψηφιότητα σε κράτος μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο διπλής εγγραφής.