Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σαδ

Επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο πραγματοποιεί ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Κόμπος αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα, όπου αύριο, Τετάρτη, θα έχει πρόγευμα εργασίας με τους Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τους Πρέσβεις τρίτων χωρών που είναι, επίσης, διαπιστευμένοι στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα. 

«Και στις δυο συναντήσεις, ο Δρ Κόμπος θα προβεί σε ενημέρωση αναφορικά με την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, καθώς και για σειρά θεμάτων που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή και διεθνή επικαιρότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Έλληνα υπηρεσιακό Υπουργό Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη.

Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση μεταξύ των δύο Υπουργών εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και του συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις  στο Κυπριακό και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου, καθώς και σε σειρά επίκαιρων διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας.

Ο Δρ Κόμπος θα ξεκινήσει τις επαφές του στη βρετανική πρωτεύουσα την Πέμπτη, με σειρά συναντήσεων στο Βρετανικό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο Sir Roger Gale και με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Κοινοτήτων Alicia Kearns. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με μέλη της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας. 

Το πρωί της Παρασκευής, 16 Ιουνίου, ο Δρ Κόμπος θα συναντηθεί με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών James Cleverly. Εν συνέχεια, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Σκιώδη Υπουργό Ευρώπης Stephen Doughty.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή.