Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Το πλάνο για την αγορά 35 οχημάτων για χρήση από κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους, επανέρχεται στην επικαιρότητα. 

Iδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το πλάνο και για την αγορά 138 ηλεκτρικών οχημάτων που θα κατακλύσουν το δημόσιο, μέχρι το τέλος του 2024.

Τα νέα δεδομένα, επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου των Οικολόγων Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, σημειώνει πως η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς 35 νέων "καθαρών οχημάτων", δηλαδή μη ρυπογόνων, για χρήση από υπουργούς, υφυπουργούς, καθώς και άλλους αξιωματούχους, όπως για παράδειγμα, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και ο Γενικός Ελεγκτής.

Αφορά κονδύλι από τον προϋπολογισμό του 2023

Το σχετικό κονδύλι για την αγορά, έχει σταυρωθεί κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023 επί προηγούμενης διακυβέρνησης και για την αποδέσμευσή του θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και να εγκριθεί.

Αναφορικά με την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων για την εκτέλεση υπηρεσιακών εργασιών, στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών, πληροφορεί πως έχουν αγοραστεί ήδη, οκτώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ το πλάνο της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, προβλέπει την αγορά ακόμη 138, που σημαίνει ότι στα τέλη του 2024, θα ανέρχονται στα 146.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τριάντα οχήματα αναμένεται να παραληφθούν τον Ιούλιο 2023, σαράντα στα μέσα του 2024 και εξήντα τέσσερα πριν το τέλος του 2024.

Στην επιστολή δεν αναφέρεται το κόστος της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα ωστόσο με την αγοραία αξία, το κόστος ηλεκτρικών οχημάτων κυμαίνεται γύρω στις 44 χιλιάδες ευρώ.