Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Τα σχέδια αγαπούν την σιωπή. Δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση για την έκρηξη.» Αυτό το μήνυμα μέσω του βίντεο που παρακολουθούμε, έστειλε το ΥΠΑΜ της Ουκρανίας, ως απάντηση σε όσους προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν οποιαδήποτε πληροφορία για τους σχεδιασμούς του γύρω από τον χρόνο εκδήλωσης της μεγάλης αντεπίθεσης κατά της Ρωσίας για επανάκτηση κατεχόμενων εδαφών. 

24 ώρες μετά, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών άρχισε και στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov «Ο εχθρός άρχισε μιας ευρείας κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του νότιου Ντονέτσκ. Ο εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο του.»

Το ΥΠΑΜ της Ρωσίας,  έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο που δείχνει κατ' ισχυρισμόν ουκρανικά τεθωρακισμένα να δέχονται επίθεση από αέρος και να καταστρέφονται από τις ρωσικές δυνάμεις. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας τόνισε  «Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 250 στρατιώτες, 16 τανκς, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 21 τεθωρακισμένα οχήματα.»

Μέχρι στιγμής το Κίεβο, ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Μόσχας, που κάνει λόγο και για απώθηση νέας ουκρανικής επίθεσης στο Μπέλγκοροντ.

Ωστόσο φιλοουκρανοί Ρώσοι μαχητές, σε βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, εμφανίζονται να περπατούν σε χωριό στο Μπέλγκοροντ, το οποίο έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους. 

Το Sky Νews αποκαλύπτει, την ίδια ώρα, 16σέλιδο συμβόλαιο, που υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και που προνοεί την πώληση πυρομαχικών από την Τεχεράνη στην Μόσχα.

Πρόκειται για διαφόρων μεγεθών βλήματα πυροβολικού, και αρμάτων μάχης και για ρουκέτες.

Παιχνίδια ισχύος

Ναυτικά γυμνάσια στη Βαλτική Θάλασσα, άρχισε η Ρωσία. Σε αυτά θα συμμετάσχουν  40 πλοία, 25 αεροσκάφη και περίπου 3 χιλιάδες στρατιωτικοί.

Γυμνάσια που συμπίπτουν με την ετήσια στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στην ίδια περιοχή, η οποία άρχισε χθες, για πρώτη φορά με την συμμετοχή και της Φινλανδίας, ως μέλος της Συμμαχίας. 

Παράλληλα ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού ξεκίνησε σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τη Θάλασσα του Οχότσκ, τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου. 

 

Όλαφ Σόλτς

Το ξέσπασμα του Όλαφ Σολτς

Αντιμέτωπος με ομάδα διαδηλωτών που απαιτούσε τον τερματισμό της εμπλοκής της Γερμανίας στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, βρέθηκε ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε εκδήλωση για την Ευρώπη στην περιοχή Φάλκενζεε, κοντά στο Βερολίνο.

Κάντε ειρήνη χωρίς όπλα, φώναζε στον Γερμανό Καγκελάριο το συγκεντρωμένο πλήθος, με τον ίδιο να ξεσπά, όταν τον αποκάλεσαν πολεμοκάπηλο.
«Πολεμοκάπηλος; Ο πολεμοκάπηλος είναι ο Πούτιν. Εισέβαλε στην Ουκρανία με 200 χιλιάδες στρατιώτες, ρισκάρει τις ζωές των πολιτών του για ένα ιμπεριαλιστικό όνειρο.

Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει και να κυριεύσει την Ουκρανία και έχει βάλει και άλλους στο μάτι. Αυτό είναι κάτι που εμείς, ως φίλοι της ελευθερίας, ως δημοκράτες, ως Ευρωπαίοι, δεν θα αφήσουμε να συμβεί» επισήμανε ο γερμανός καγκελάριος.

Ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησής του να στηρίξει την Ουκρανία και με όπλα.