Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Επιστρέφει σήμερα από το Οπόρτο της Πορτογαλίας και από τη Δευτέρα πρωί πρωί, πιάνει δουλειά, με ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα.

Ο λόγος για τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου, ο οποίος χθες και σήμερα συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Έτους δεξιοτήτων και του ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου. Με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές όσον αφορά στον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ωστόσο, στην πρώτη του παρουσία σε συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, της οποίας και θα προεδρεύσει, ο Γιάννης Παναγιώτου, έχει να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα προβλήματα όπως είναι η στρατηγική απασχόλησης αλλοδαπών εργατών, η τηλεργασία και το συνταξιοδοτικό.

Με τους συνδικαλιστές να είναι έτοιμοι να δώσουν σκληρή μάχη για να προωθήσουν τις θέσεις τους, όπως για παράδειγμα, η στρατηγική απασχόλησης ξένων εργατών από τρίτες χώρες, στρατηγική την οποία πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση και η οποία συνεχίζει να προκαλεί σωρεία αντιδράσεων στους συνδικαλιστές. Εξίσου δύσκολος προβλέπεται και ο διάλογος για την ρύθμιση της τηλεργασίας, με τις εργοδοτικές οργανώσεις να είναι έτοιμες για να περάσουν τις δικές τους θέσεις.

Αναφορικά με το καυτό ζήτημα του συνταξιοδοτικού, παρόλο που αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Δευτέρας του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, πληροφορίες φέρουν συνδικαλιστές να το θέτουν προς συζήτηση, καθώς θεωρείται, όπως μας ελέχθη, ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για το συνδικαλιστικό κίνημα.