Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΒΓΦ

Δεν θα σταματήσουμε στιγμή ν’ αγωνιζόμαστε για αυτά που πιστεύουμε, είπε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, μιλώντας στο Επαρχιακό Συνέδριο του κόμματος στην Πάφο, το οποίο έγινε το Σάββατο ενόψει και των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων της 10ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ, η Πρόεδρος του κόμματος στάθηκε κατ' αρχάς στην πρόοδο που έχει καταγραφεί στην Πάφο τα τελευταία χρόνια, με έργα που έχουν βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό την καθημερινότητα των πολιτών και έχουν καταστήσει την πόλη πόλο έλξης. Αυτό, όπως σημείωσε η κ. Δημητρίου, είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών της διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο κ. Φαίδωνος.

Την ίδια ώρα η Πάφος, όπως υπογράμμισε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, από τη μια είναι σημαντικότατος βραχίονας της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου μας και ως Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού για το 2023, της δίνεται η ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη προβολή αλλά και από την άλλη είναι και πυρήνας ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, με τις προοπτικές για τον αγροτικό κόσμο της Πάφου να είναι διαρκώς αυξανόμενες.

Η κ. Δημητρίου, αναφερόμενη στις διεθνείς προκλήσεις και στο πώς αυτές επηρεάζουν την Κύπρο, σημείωσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει έναν ιστορικό ρόλο να παίξει και θα το κάνει όπως το έπραξε σε κάθε μεγάλη κρίση με πολιτικές στήριξης του συνόλου της κοινωνίας.

Αναφερόμενη δε στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας φανερώνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός ξεκινά πρωτοβουλία ενημέρωσης προς την κοινωνία για το περιεχόμενο της συμφωνημένης βάσης λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Έκανε λόγο για μια παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων για το χθες, το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας. Υπογράμμισε την ίδια ώρα πως είναι καλοδεχούμενη η περαιτέρω εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, αρκεί να μην αποτελεί αυτός ο παράγοντας αιτία περαιτέρω καθυστέρησης και αδράνειας.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στον Δημοκρατικό Συναγερμό, η κ. Δημητρίου τόνισε πως αυτές έχουν ολοκληρωθεί με την ανάδειξη των μελών της ηγεσίας, συγκεκριμενοποίηση του ρόλου και των καθηκόντων τους και ότι η παράταξη γυρίζει σελίδα και με οδηγό τον εκσυγχρονισμό αλλάζει προς το καλύτερο. Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε τη θέση ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι στην αντιπολίτευση, θα στηρίζει την Κυβέρνηση στο μέτρο που υιοθετεί πολιτικές που εξασφαλίζουν την πρόοδο και την ωφελιμότητα για τον τόπο αλλά και την ίδια στιγμή θα κρίνει με αντικειμενικότητα, νηφαλιότητα και τεκμηρίωση κάθε κίνησή της που κρατά τη χώρα πίσω.

«Δεν θα σταματήσουμε στιγμή ν’ αγωνιζόμαστε για αυτά που πιστεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουμε η μεγάλη, πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη του τόπου. Να είναι σίγουροι κάποιοι ότι θα μεγαλώνουμε ξανά μέρα με την μέρα περισσότερο, μαζί και ενωμένοι στην πράξη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από σήμερα, όλες και όλοι μαζί, τη μεγάλη προσπάθεια για ενότητα και ανασυγκρότηση. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και προχωράμε μαζί, Ισχυροί, ενωμένοι για το αύριο», κατέληξε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.