Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικο μεγαρο

Σφάζονται με το γάντι κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός, με μια σειρά γεγονότων τις τελευταίες ημέρες να καταδεικνύουν το τεταμένο κλίμα στις σχέσεις τους.

Μεταξύ των ζητημάτων που διχάζουν, η συμμετοχή ή όχι των υπουργών της κυβέρνησης στις συναντήσεις του ΕΛΚ, στο οποίο συμμετέχει ο ΠτΔ, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, να εμφανίζεται ανυποχώρητη.

«Από την στιγμή που ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συμμετέχουν οι Υπουργοί της κυβέρνησης. Έχει γίνει διευθέτηση από τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου για τον ΠτΔ, Νίκο Χριστοδουλίδη η οποία αφορά όμως μόνο το δικό του πρόσωπο. Από εκεί και έπειτα, η θέση μας είναι αυτή και δεν πρόκειται να αλλάξει.», τόνισε η κ. Δημητρίου.

Το Προεδρικό πάντως επιμένει ότι εφόσον λαμβάνουν πρόσκληση θα συμμετέχουν στις συναντήσεις του ΕΛΚ, υποδεικνύοντας ότι είναι προς το συμφέρον της πατρίδας η συμμετοχή αν όχι όλων, τουλάχιστον συγκεκριμένων υπουργών στη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στην Ε.Ε.

Η Πινδάρου διά της κοινοβουλευτικής της ομάδας, δείχνει την ίδια ώρα, να θέλει να κρατήσει απόσταση από το Προεδρικό, το οποίο δεν κρύβει την ενόχλησή του για την στάση που τήρησαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ κατά την συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου για το e-kalathi και την συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για την αποδέσμευση 1850 θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρεται ακόμη και σε ΔΗΣΑΚΕΛ, όρος που ενόχλησε ιδιαίτερα την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Αννίτα Δημητρίου, τα είπαν πάντως δύο φορές τηλεφωνικώς τα τελευταία 24ωρα για όλα τα ζητήματα που δημιουργούν τριγμούς στις σχέσεις τους, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του κόμματος να ανηφορίσει το Λόφο προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές.