Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Πάραυτα θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για να εξετάσει την καταγγελία της Βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου εναντίον του συναδέλφου της Ανδρέα Θεμιστοκλέους όπως προβλέπεται, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, το Σάββατο. 

Η κ. Δημητρίου απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο του Επαρχιακού Συνεδρίου ΔΗΣΥ Λάρνακας. 

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από σχόλια του κ. Θεμιστοκλέους στα ΜΚΔ αλλά και την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί η Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να περνάνε ασχολίαστες και πρέπει να τις κρίνουμε».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «ως Πρόεδρος της  Βουλής οφείλω να λειτουργήσω θεσμικά και από την στιγμή που υπάρχει καταγγελία θα συγκληθεί πάραυτα η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως ακριβώς ορίζεται από το πλαίσιο και θα προχωρήσει μετά από την καταγγελία της κ. Ατταλίδου τη διαδικασία, όπως προνοείται από τον κώδικα δεοντολογίας, που είναι το μόνο πλαίσιο θεσμικά που μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε και να εξετάσουμε το θέμα αυτό».

Πολιτικά, πρόσθεσε, «η χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΣΥ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη», σημειώνοντας ωστόσο ότι «ως Πρόεδρος της Βουλής, οφείλω και είμαι προσεκτική στις δηλώσεις μου για να προστατευθεί η διαδικασία η οποία θα προχωρήσει αμέσως με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία ξεκαθαρίζονται στο πλαίσιο όπως έγινε και την προηγούμενη φορά».