Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκλογές Ελλάδα

Τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιουνίου, αναμένεται να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επικοινωνία του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές με διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας τις δυνάμεις της και επικρατώντας σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, πλην της Ροδόπης.

 

Συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ.  

Βαρύ είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου, μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την μάχη. Την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ-Κιναλ ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στα της εκλογικής διαδικασίας, οι κάλπες έκρυβαν εκπλήξεις και ανατροπές για γνωστούς πολιτικούς που τελικά έμειναν εκτός Βουλής.