Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέφανος Στεφάνου

O Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε σημερινή του περιοδεία στη Λεμεσό συζήτησε με πολίτες για το Στεγαστικό.

Συνομιλώντας με νέους, στο Καφενείο Χουζούρι, τόνισε το δίλημμα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι στην Κύπρο ανάμεσα στην απόκτηση στέγης ή οικογένειας. «Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις οικογένεια, πόσο μάλλον να αποκτήσεις στέγη», σημείωσε. «Πραγματοποιούμε αυτή την εκστρατεία για το στεγαστικό», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «διότι όπου υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να υπάρξουν λύσεις».

«Το ΑΚΕΛ, με την εκστρατεία που οργανώνει, υποδεικνύει τις διεξόδους και τις επιλογές που μπορούμε να δημιουργήσουμε στους νέους» δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου.

Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «είναι πώς θα βοηθήσουμε τους νέους να αποκτήσουν στέγη». Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι πρώτης προτεραιότητας ζητήματα είναι να δημιουργήσουμε απόθεμα προσιτής στέγης και να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση για απόκτηση στέγης.

«Από έρευνα που έχουμε κάνει, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει απόθεμα προσιτής στέγης. Εδώ πρέπει να παρέμβει το κράτος».

Ο κ. Στεφάνου επεσήμανε ότι σε αυτά τα ζητήματα οι δύο δημόσιοι Οργανισμοί, ο Οργανισμός Αναπτύξεως Γης και ο Οργανισμός Αναπτύξεως Στέγης, πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. «Το ΑΚΕΛ προτείνει τη μετατροπή του ΚΟΑΓ σε κεντρικό φορέα της κρατικής πολιτικής για στέγασης» είπε ο Στ. Στεφάνου. Παράλληλα, σημείωσε, «ο ΟΧΣ, πρέπει να επιστρέψει στον κοινωνικό του ρόλο για να καταφέρει να προσφέρει εξειδικευμένα σχέδια και προγράμματα ώστε να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν στέγη».

Προηγουμένως, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου μαζί με τον Γιώργο Τ. Γεωργίου, Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λεμεσού και τον βουλευτή του Κόμματος, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Νίκο Κέττηρο πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Συνοικισμού Πάνω Πολεμιδιών. Κατά την επίσκεψη συζήτησαν με τους κατοίκους τόσο τα στεγαστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος, όσο και συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνοικισμός Πάνω Πολεμιδιών (Καρμιώτισσα).