Τηλεόραση Ραδιόφωνο
6ητρ

«Προηγούμαστε» δήλωσε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ ολοένα και περισσότερο συρρικνώνεται η διαφορά με τον αντίπαλό του και αρχηγό του AKP Ταγίπ Ερντογάν.

Με νέα παρέμβασή του στο Τwitter, σχολίασε τα τελευταία αποτελέσματα που έρχονται.

Εμφανής, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, είναι η αποδοκιμασία των Τούρκων σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώνοντος AKP, από τους ψηφοφόρους στα μικρασιατικά παράλια και στις ανατολικές επαρχίες που επλήγησαν από το δίπλο φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Όπως φαίνεται σε χάρτη του Anadolu που μεταδίδει ζωντανά τα αποτελέσματα, το 61% των ψηφοφόρων στη Σμύρνη ψήφισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στα μικρασιατικά παράλια, ο Ερντογάν επικρατεί μόνο στο Μπαλικεσίρ.

Η οργή των σεισμόπληκτων, από την άλλη, αποτυπώνεται στη μεγάλη επικράτηση του Κιλιτσντάρογλου στο Ντιγιαρμπακίρ, το Αρνταχάν, το Χακάρι, το Σιρνάκ, το Μπατμάν, το Μαρντίν, το Σίιρτ, το Αγκρί, το Μπιτλίς, το Βαν.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Κιλιτσντάρογλου αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων που μεταδίδονται από το πρακτορείο Anadolu, σε δηλώσεις που έκανε πριν λίγο.

Η εκλογική νύχτα προμηνύεται μακρά και η αγωνία κορυφώνεται καθώς πρόκειται, όπως γράφουν και τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, για μια αναμέτρηση-θρίλερ.