Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι εργασίες του Φόρουμ γίνονται στους Δελφούς και σε αυτές συμμετέχουν επίσης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληρώσει τον Κύπριο φοιτητή, ο οποίος θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του Falcon 9-SpaceX, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα κληρώσει τον Ελληνα φοιτητή που θα μεταβεί στις ΗΠΑ για τον ίδιο σκοπό.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μιλήσει στο Φόρουμ και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε ανοικτή συζήτηση με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, με θέμα «Η Κύπρος και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», στο πλαίσιο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ.

Επιπλέον, στους Δελφούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει επίσης σε εκδήλωση του Invest Cyprus που πραγματοποιείται στο περιθώριο του Φόρουμ, ενώ θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεβ καθώς και με ξένους επιχειρηματίες.