Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Σκοπός της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία είναι η αποτροπή ένταξης της στο NATO πέρα από την «αποστρατιωτικοποίησή της»,  επανέλαβε η Ρωσική προεδρία με αφορμή την επίσκεψη υ Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουκρανία χθες Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, πως η Μόσχα θεωρεί πάντα απειλή την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO, που θα έφερνε «σοβαρό, μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα μας, για την ασφάλεια της» στα σύνορά της.

Σημειώνεται ότι ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε χθες ότι «το μέλλον» και «η θέση» της Ουκρανίας «βρίσκεται στο NATO», ή αλλιώς «εντός της ευρωατλαντικής οικογένειας». Ο οικοδεσπότης του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε από την πλευρά του ότι η Ουκρανία θέλει να της δοθεί πρόσκληση ένταξης στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού ήδη τον Ιούλιο, στη σύνοδο στο Βίλνιους.

Η επίσκεψη του κ. Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο χθες ήταν η πρώτη μετά το ξέσπασμα του πολέμου, πριν από σχεδόν 14 μήνες. Η Δύση προμηθεύει με όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία. Η Ρωσία, που κατηγορεί τη Δύση πως κινεί τα νήματα της σύγκρουσης, ερίζει πως τα κράτη του NATO εμπλέκονται ολοένα πιο βαθιά στη σύρραξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ