Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φδβενηςφ

Νέα φιέστα στα κατεχόμενα στην προσπάθεια επανεκλογής του στην προεδρία της Τουρκίας, θα στήσει στις 18 Απριλίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος την Τρίτη του Πάσχα, θα βρεθεί στα κατεχόμενα για να εγκαινιάσει το νέο τερματικό σταθμό και δίαυλο προσγείωσης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Ωστόσο αντιπολιτευόμενοι κύκλοι σε Τουρκία και κατεχόμενα, σκωπτικά σημειώνουν ότι τα εγκαίνια γίνονται καθαρά για λόγους επίδειξης, αφού οι κατασκευαστικές εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Την ώρα οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δείχνουν ντέρμπι μεταξύ Ερντογάν – Κιλιντσάρογλου. Ο τούρκος πρόεδρος με την παράνομη επίσκεψη του στο ψευδοκράτος επιχειρεί να απαντήσει στην προ μερικών εβδομάδων κάθοδο του υποψήφιου της αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα, ο οποίος επισκέφθηκε τις οικογένειες των Τουρκοκύπριων που έχασαν τη ζωή τους στο μεγάλο σεισμό του Φλεβάρη.

Ικανοποίηση Τατάρ 

Ικανοποίηση για την αποδοχή του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου με το καθεστώτος του παρατηρητή, στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Τουρκικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, εξέφρασε με ανακοίνωση του ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ερσίν Τατάρ 

Θα ήθελα να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα κράτη μέλη, ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μας έδωσε το καθεστώς του παρατηρητή μέλους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, που είναι μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον αγώνα για εξασφαλιστεί η κυριαρχική μας ισότητα.

Η απόφαση λήφθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων από την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Ουγγαρία και το Τουρκμενιστάν.

Ενώ το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών του ψευδοκράτους καταδικάζει τον ελλιμενισμό στη Λεμεσό του υποβρυχίου του 6ου αμερικανικού στόλου.

«Θετική εξέλιξη και για το Κυπριακό» 

Σε θετικό αντίκτυπο και στο Κυπριακό, προσβλέπει από την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Απογευματινή», ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορέσει να βοηθήσει στην επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Νίκος Δένδιας- Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας 

Με στόχο μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Στο αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός αναφέρθηκαν πρόσφατα και οι Κύπριοι αξιωματούχο.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για τη θέση της γενικής γραμματείας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού αποτυπώνει τη βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Αθήνας και Λευκωσίας, συνεχίζουν να είναι άριστες.