Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Το χαρτί της θυματοποίησης χρησιμοποιούν Άγκυρα και ψευδοκράτος, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν πολιτικά την διαμαρτυρία των Ε/κ φοιτητών στο Λονδίνο για την εκεί επίσκεψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Μιλούν για επίθεση και χαρακτηρίζουν ακόμη και φασίστες τους διαδηλωτές.

«Η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό της «τδβκ». Οι Ε/κ που δεν μπορούσαν να χωνέψουν την αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα της «τδβκ», ειδικά την ιδιότητα  του παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, άρχισαν να γίνονται επιθετικοί.», ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Καταδικάζουμε την στάση των φασιστών που εμπόδισαν την αυτοκινητοπομπή του «προέδρου» της «τδβκ» στο Λονδίνο και φώναζαν «Η Κύπρος είναι Ελληνική, θάνατος στον Τατάρ», σημείωσε ο Εκπρόσωπος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελικ.

Ο ίδιος ο Ερσίν Τατάρ, σε ομιλίες και συνεντεύξεις του στην βρετανική πρωτεύουσα συνέχισε στο ίδιο τέμπο αδιαλλαξίας, καλώντας άπαντες να αναγνωρίσουν τις νέες πραγματικότητες στο νησί, κατά τα λεγόμενά του, και να αποδεχθούν τη λύση δύο κρατών.

Χθες στο μεταξύ η λεγόμενη Προεδρία στο ψευδοκράτος, με ανακοίνωσή της επιτέθηκε κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Προσπαθεί να παραπλανήσει την διεθνή κοινότητα, αποκρύβοντας τις πραγματικότητες στο νησί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα επιδείξει την ίδια συμπεριφορά και στα επόμενα ταξίδια του στο εξωτερικό.», ανέφερε η «προεδρία» ψευδοκράτους.

Και ενώ η Άγκυρα επαναπροσεγγίζει την Ελλάδα, εγκαταλείποντας την ρητορική του μίσους και των απειλών, δεν φαίνεται να υιοθετεί την ίδια πολιτική και στο Κυπριακό, το οποίο βρίσκεται στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας. 

Στη συνεδρία προβλέπεται να συζητηθούν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία και το ψευδοκράτος για προστασία των δικαιωμάτων τους στην Ανατολική Μεσόγειο που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αύριο στο μεταξύ στα κατεχόμενα φτάνει ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο οποίος θα υπογράψει με τον ψευδοπρωθυπουργό πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας για το 2023-2024.