Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι και ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ουνάλ Ουστέλ θα υπογράψουν αύριο, Παρασκευή «πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας» για το 2023 – 2024, με τον Ουστέλ να δηλώνει ότι παρά τη σεισμική καταστροφή που βίωσε η Τουρκία «δεν διέκοψαν το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας και έβαλαν τα νούμερα που ήθελαν».

Ο Φουάτ Οκτάι αναμένεται αύριο στα κατεχόμενα, αλλά μέχρι στιγμής δεν ανακοινώθηκαν λεπτομερείς για τις επαφές και συναντήσεις που θα έχει.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα πως σε δηλώσεις του σε διαδικτυακή εκπομπή ο Ουστέλ είπε ότι στο πρωτόκολλο έχουν περιληφθεί το νοσοκομείο την κατεχόμενη Μόρφου, όλη η επίπλωση του νοσοκομείου της κατεχόμενης Κερύνειας, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο Καρπασίας συζητείται εδώ και χρόνια, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα κέντρο υγείας.

«Αν είμαστε τυχεροί, θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα. Η Τουρκία είπε ότι εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε να κάνετε και εμείς θα κάνουμε όσα θέλετε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και τον Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι. Θα μοιραστούμε το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας με τον λαό μας. Η Τουρκία μας έχει παράσχει κάθε είδους οικονομική στήριξη».

Αναφερόμενος στον σεισμό της Τουρκίας, ο κ. Ουστέλ είπε πως δημιουργήθηκε μια οικονομική πλατφόρμα και μια πλατφόρμα αλληλεγγύης, και σημείωσε ότι έκαναν μια σύμβαση για την κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών και 500 από αυτά ανέλαβε η «κυβέρνηση».

Είπε επίσης πως έχουν 11 χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στα «πανεπιστήμια» από 11 επαρχίες και τα δίδακτρα των σεισμοπαθών καλύφθηκαν από τα «πανεπιστήμια».

Ο Ουνάλ Ουστέλ σημείωσε ότι ο εθελοντισμός είναι απαραίτητος στο «νόμο» για τις μειώσεις μισθών λόγω του σεισμού κι επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία μείωση για όσους λαμβάνουν μισθούς κάτω από 15.000 ΤΛ.