Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γφ

Με αλληλοευχαριστίες κι ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της νέας Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου και του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στα γραφεία της Εζεκίας Παπαϊωάννου, με τους δύο ηγέτες των κομμάτων να δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά να εκφράζουν ετοιμότητα για συνέχιση του διαλόγου.

Ο κ. Στεφάνου περίμενε την κ. Δημητρίου με μια ανθοδέσμη στο γραφείο του και προσφέροντάς την της είπε πως είδε πως την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της στα γραφεία του ΔΗΣΥ την περίμεναν με ένα μπουκέτο γαλάζια λουλούδια, «εμείς είμαστε κόκκινοι, οπότε τα λουλούδια είναι κόκκινα». Της ευχήθηκε καλή δύναμη «γιατί θα σου χρειασθεί» και η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε.

βφδ

Η επίσκεψη της Αννίτας Δημητρίου στην Εζεκία Παπαϊωάννου συνοδεύτηκε από αυτή την ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία, και ως εκ τούτου έστρεψε πάνω της τα βλέμματα, ξεφεύγοντας έτσι από τα στενά εθιμοτυπικά πλαίσια.

Στην συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα, οι δυο επικεφαλής των κομμάτων καταπιάστηκαν κυρίως με το Κυπριακό, ενόψει και του επικείμενου Εθνικού Συμβουλίου της ερχόμενης Πέμπτης (30/03), ενώ σύμφωνα και με τους δυο, αντηλλάγησαν απόψεις και για θέματα επικαιρότητας.

Ο Στέφανος Στεφάνου με το πέρας της συνάντησης δήλωσε «βέβαιος ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί, είμαστε ανοικτοί στον διάλογο».

Από την πλευρά της η Αννίτα Δημητρίου παρόλο που αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις σε αρκετά ζητήματα, έστειλε το μήνυμα του «να μην λειτουργούμε δογματικά, αλλά να βρίσκουμε συνεννοήσεις για το καλό του τόπου και των πολιτών».

Στέφανος Στεφάνου Αννίτα Δημητρίου

Ερωτηθέντες από τον ΑΝΤ1 κατά πόσο ο ρόλος της αντιπολίτευσης φέρνει και τα δυο κόμματα πιο κοντά, η κα Δημητρίου απάντησε πως «σημασία έχει για όσα συμφωνούμε αν χρειαστεί να βγαίνουμε ακόμη πιο μπροστά, και για αυτά που διαφωνούμε να καταθέτουμε τις δικές μας αντιπροτάσεις. Μακάρι να μην χρειαστεί να διαφωνήσουμε σε κάτι».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι «το ΑΚΕΛ πάντα μαχητικά υπερασπίζεται τις θέσεις, απόψεις και διεκδικήσεις του, αλλά την ίδια ώρα είναι σοβαρό, υπεύθυνο και πατριωτικό. Με αυτό τον τρόπο θα πορευτούμε. Υπάρχει τρόπος να κάνεις αντιπολίτευση και να είσαι δημιουργικός» σχολίασε χαρακτηριστικά.

*Φωτογραφίες: Mattpress

Στέφανος Στεφάνου Αννίτα Δημητρίου
Στέφανος Στεφάνου Αννίτα Δημητρίου
Στέφανος Στεφάνου Αννίτα Δημητρίου
Στέφανος Στεφάνου Αννίτα Δημητρίου
ξτρ
γφ
φ
βφδ