Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ

Μετωπική σύγκρουση Δημοκρατικού Συναγερμού και ΑΚΕΛ, με εκατέρωθεν βολές και καταγγελίες για διαφθορά, προκάλεσε ενέργεια του βουλευτή του ΔΗΣΥ και προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, Δημήτρη Δημητρίου να ζητήσει δια επιστολής του, από τον  πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, Χάρη Πογιατζή,  την περαιτέρω διερεύνηση δημοσιεύματος του Οργανισμού Αναφοράς Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς (OCCRP) σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας, μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρεται και το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου «η αποκατάσταση του ονόματος της πατρίδας μας σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο από τη διάψευση - αν δεν ισχύουν - τέτοιων δημοσιευμάτων. Αν παρ` ελπίδα επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα από τη δική σας έρευνα είναι πιστεύω υπηρεσία χρήσιμη προς τους πολίτες και τον τόπο. Η διαφάνεια έχει ως στόχο ακριβώς να γνωρίζουν οι πολίτες ποια συμφέροντα εξυπηρετεί έκαστος πολιτικός και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

Άμεση όσο και έντονη ήταν η αντίδρασή τους ΑΚΕΛ, το οποίο κάνει μεταξύ άλλων λόγο για  φαγητό και προσπάθεια αποπροσανατολισμού από όλα όσα συνεχίζουν να βγαίνουν σε βάρος του Νίκου Αναστασιάδη και της διακυβέρνησής του.  
«Τελευταίο παράδειγμα, το κατηγορητήριο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου που επιδόθηκε στις οικογενειακής επιχειρήσεις του τέως Προέδρου για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Η ηγεσία στο ΔΗΣΥ άλλαξε, αλλά οι πρακτικές μένουν οι ίδιες» αναφέρει το ΑΚΕΛ.  

Η κόντρα συνεχίστηκε με τον κ. Δημητρίου να επανέρχεται καλώντας το ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί ευθαρσώς.
«Το ερώτημα είναι ένα και σε αυτό ας απαντήσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ: Πήραν ή δεν πήραν χρήματα από το ρωσικό λόμπι για να προωθήσουν ψήφισμα στη Βουλή για την Κριμαία;», σημειώνει ο κ. Δημητρίου.

Οι δε διευκρινίσεις τους κ. Δημητρίου πως η καταγγελία του δεν σχετίζεται με τις ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ  για το δικηγορικό γραφείο τους τέως προέδρου της Δημοκρατίας, κάθε άλλα παρά έπεισαν την Εζεκία Παπαϊωάννου που επανήλθε δριμύτερη.     

«Όλως τυχαίως αυτά συμβαίνουν την ώρα που βγήκε το κατηγορητήριο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε βάρος των οικογενειακών επιχειρήσεων του Νίκου Αναστασιάδη για τα χρυσά διαβατήρια. Για τα οποία βέβαια, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Δημητρίου έχουν πάθει αλαλία. Θλιβερός ο ρόλος όσων ανέλαβαν να κάνουν αντιπερισπασμό για το χατίρι του Νίκου Αναστασιάδη», τονίζει το ΑΚΕΛ.

Αναμέναμε ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ΔΗΣΥ θα είχε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τον συνήγορο του Αναστασιάδη σε όλα τα σκάνδαλα που τον βαραίνουν, σημειώνει παράλληλα στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.