Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μπόρις Τζόνσον

Την παραδοχή ότι παραπλάνησε τη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά ακούσια, έκανε ο Μπόρις Τζόνσον, όπως προκύπτει από τον φάκελο υπεράσπισής του για το Partygate, δηλαδή τα κορωνοπάρτι που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω αυστηρών περιορισμών για τους πολίτες.

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι παραπλάνησε το σώμα όταν είπε ότι οι αυστηροί κανόνες και οδηγίες για τον Covid τηρήθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο ανά πάσα στιγμή. Όμως, υποστηρίζει ότι οι επισημάνσεις του έγιναν με «καλή πίστη» και ότι «δεν θα ονειρευόταν ποτέ» την απερίσκεπτη παραπλάνηση της Βουλής.

Σύμφωνα με τη διακομματική Επιτροπή Προνομίων της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία ερευνά το θέμα, ο πρώτος φάκελος είχε πολλά τυπογραφικά και όχι μόνο λάθη. Έτσι, ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να τον καταθέσει διορθωμένο το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά τις 8:00 (τοπική ώρα).

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι δεν αποδεικνύεται ότι παραπλάνησε σκόπιμα τους βουλευτές. «Δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο που να δείχνει ότι έλαβα οποιαδήποτε προειδοποίηση ή συμβουλή ότι οποιοδήποτε γεγονός παραβίασε ή μπορεί να παραβίαζε τους κανόνες καθοδήγησης», τονίζει.

Οι τοποθετήσεις του προκάλεσε την αντίδραση της αναπληρώτριας αρχηγού των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Ντέιζι Κούπερ. «Ο Μπερλουσκόνι της Βρετανίας ξαναχτυπά. Μετά από αμέτρητα ψέματα, σκάνδαλα και αποτυχίες, ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος μια για πάντα σε αυτή τη συντηρητική σαπουνόπερα», είπε.
 

Πηγή: protothema.gr