Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΤΡ

Αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά οι μνηστήρες των θέσεων για την ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Μαΐου.

Στην απογευματινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος επικυρώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου και της εκλογικής διαδικασίας.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα λάβουν χώρα οι εργασίες του παγκύπριου συνεδρίου και μια εβδομάδα αργότερα θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη της υπόλοιπης ηγεσίας του κόμματος.

Στις 4 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος θα φιλοξενηθεί η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Αννίτα Δημητρίου- Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Συνεχίζουμε για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αξίζει στην παράταξη μας  

Την θέση του αναπληρωτή προέδρου δήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν ο Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Μιχάλης Σοφοκλέους και ο Φαίδωνας Φαίδωνος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινώσει την τελεσίδικη απόφαση του ο πρώην υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει υποψηφιότητα, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα είναι για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου ή του αντιπροέδρου. Πληροφορίες τον φέρουν τελικά να διεκδικεί μια θέση αντιπροέδρου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ των κυρίων Σοφοκλέους, Καρούσου και Φαίδωνος για συμπόρευση η οποία ωστόσο κατέληξε σε αδιέξοδο.  

Το πρωί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για μια εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Μάριος Πελεκάνος- Υποψήφιος Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ 

Ξεκινώντας από τη ΝΕΔΗΣΥ και στη συνέχεια στην ΟΝΕ, ως μέλος στο εκτελεστικό και το πολιτικό γραφείο δίπλα από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ως δημοτικός σύμβουλος και ως Πρόεδρος του ΚΟΑΓ, αλλά και στην επιτυχημένη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αποτελούν τα ισχυρά εχέγγυα για να είμαι σε θέση να συμβάλω θετικά στην νέα εποχή της παράταξης.

Την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του κόμματος εξήγγειλαν επίσημα και οι βουλεύτριες Σάββια Ορφανίδου και Φωτεινή Τσιρίδου.

Σκέψεις για να διεκδικήσουν την ίδια θέση κάνουν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κάρουλλας, η Ξένια Κωνσταντίνου και ο Χρίστος Πάλλης.