Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αλ Σίσι

Η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων της Κύπρου με την Τουρκία και η συμμετοχή της τελευταίας στο «Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου» είναι ανάμεσα στους όρους που έθεσε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου για ομαλοποίηση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα αναφέρει ότι μετά τον όρο να αποσυρθούν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από τη Συρία, που έθεσε ο Πρόεδρος Άσσαντ για ομαλοποίηση των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ζήτησε την απόσυρση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη για ομαλοποίηση των σχέσεων της δικής του χώρας με την Άγκυρα.

«Η Αίγυπτος λέει στην Τουρκία ομαλοποίηση με την Κύπρο», σημειώνει η Αβρούπα. «Τι σημαίνει ομαλοποίηση [των σχέσεων] της Κύπρου με την Τουρκία; Επιστροφή στις συνθήκες της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960, αποσύροντας τις 50.000 κατοχικά στρατεύματα και τον πληθυσμό που μεταφέρθηκε. Ακόμα και ο Μακάριος δεν ζήτησε αυτά που ζητάει ο Σίσι!», σημειώνεται στο δημοσίευμα.